Руската компания Газпром заяви, че прекъсва газовите доставки за датската компания

...
Руската компания Газпром заяви, че прекъсва газовите доставки за датската компания
Коментари Харесай

Газпром заяви, че прекъсва газовите доставки за датската компания Orsted

Руската компания " Газпром " съобщи, че прекъсва газовите доставки за датската компания Orsted, както и към Shell Energy по контракта за доставка на газ за Германия, откакто те не са съумели да извършат заплащания в рубли.

Това заяви " Ройтерс ".

Рестриктивните ограничения влизат в сила от 1 юни, съобщиха от " Газпром ".

В понеделник Orsted предизвести, че съветската компания " Газпром износ " може да спре доставките на газ, защото е отказала да заплаща в рубли, само че съобщи, че сходна стъпка няма да заплаши неотложно доставките на газ за Дания.

Shell съобщи пред Би Би Си, че ще продължи да добива газ от другите си източници.

Газовият колос съобщи, че ще продължи да се отказва последователно от съветските изкопаеми горива.

Shell съобщи пред Би Би Си, че не се е съгласила с " новите условия за заплащане, избрани от Газпром ", които включват основаването на съветски банкови сметки.

Ходът на " Газпром " идва, откакто водачите на Европейския съюз обявиха, че ще блокират вноса на множеството съветски нефт до края на 2022 година, за да санкционират Москва за нахлуването в Украйна.

В отговор на западните наказания Русия към този момент приключи доставките на газ за Полша, България, Финландия и Нидерландия, откакто страните отхвърлиха да се съобразят с съветските претенции да преминат към заплащане в рубли.

Последният ход уголемява обсега на тези ответни ограничения, като включва Германия и Дания.

Указът на Владимир Путин се преглежда като опит за стимулиране на съветската валута, която пострада от глобите, защото по-голямото търсене на задгранична валута в рубли вероятно ще усили търсенето и ще увеличи цената ѝ.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР